Povzetek


Živimo v času, ko ljudje samo hitijo in si ne vzamejo časa zase. Vse več mladih se v sodobnem času računalništva, kibernetike, robotike, razvoja tehnologij in hitrega tempa življenja zapira med štiri stene. Pred ekrani računalnikov ali televizije preživimo večino prostega časa.

 

LOGOTIP: TARČKO

 

Ali ne bi bilo lepo preživeti kakega dneva v naravi? Med drevesi v gozdu, ob žuborenju reke ali potoka, na dvorišču stare kmečke hiše … ste kdaj pomislili na to? Mi smo! Pojdimo skupaj na potep v naravo, »obiščimo« našo preteklost in se ob tem še zabavajmo.

 

Člani raziskovalne skupine imamo to srečo, da živimo v idiličnem okolju Slovenskih goric. Naša občina se razteza po gričih in se preliva v doline. Tukaj je mir, neokrnjena narava in veliko zanimivosti. Ker pa želimo naš svet približati še drugim, zelo velik poudarek dajemo tudi turizmu. V kraju smo zgradili nov kulturno-turistični center (KTC) s kinodvorano in prostori za delovanje raznih društev, ki so zelo aktivna. V okviru KTC deluje tudi info pisarna z raznolikimi spominki in s ponudbo prospektov in raznih turističnih poti. Učenci in učitelji domače osnovne šole so pripravili učno pot in vse že obstoječe smo izkoristili tudi za naše delo in pripravo turističnega proizvoda.
Poudarek je na zabavi v naravi, želimo pa tudi marsikaj spoznati in se naučiti še kaj novega, tudi o življenju v preteklosti. Zato smo v naši ponudbi Na potep v naravo združili oboje: tako pridobivanje znanja kakor tudi zabavo ob prijetnem druženju vrstnikov. Proizvod smo želeli ponuditi tudi mladim preko meje, saj je  Avstrija na dosegu roke, živimo namreč tik ob meji, zato je naša ponudba tudi v tujem jeziku – nemščini.

 

Želeli smo se obnašati  tržno, zato smo aktivirali turistične dejavnosti in že obstoječo ponudbo naših krajev ter tudi sami izdelali ponudbo za dvodnevno potepanje po naših krajih, življenje v naravi, nismo pa pozabili na zabavni del in druženje mladih. Vključili smo lastno pripravo jedi, druženje ob tabornem ognju, učne delavnice in oglede, športne  igre, pohodništvo in kolesarjenje ter zabavo z glasbo in animacijo.

 

Nalogo smo izdelali na podlagi razpoložljive literature, pomemben vir pa so bili tudi naši sošolci in dijaki, ki so nam posredovali informacije preko anketnih vprašalnikov in intervjujev. S pomočjo njihovih odgovorov in sugestij smo dobili pomembne napotke za nadaljnje delo in raziskavo. Mnoge njihove ideje so nam dale misliti, da smo na pravi poti. V nalogi so predstavljeni tudi načini trženja našega popotovanja. Naš potep bomo oglaševali s plakati, s ponudbo preko občinske spletne strani, ki jo bomo poslali  različnim turističnim agencijam. Tudi z ustnim promoviranjem bomo poskušali privabiti potencialne odjemalce, pomembno vlogo pa bo odigralo tudi naše turistično društvo. Upamo, da nam bo uspelo pritegniti širši krog mladih. Naša ponudba bo dostopna na spletni strani šole in občine, prav tako naše zbrano delo v obliki raziskovalne naloge. 

 

Pridite na Potep v naravo  z nami in se zabavajte!

 

Ključne besede: taborni ogenj, ovčereja, mlinarstvo, zabava, sprostitev, žganci, itinerarij, preživetje v naravi, Sv. Ana, turizem na kmetiji